30 Kasım 2010 Salı

KASIM SONU


Kasim ayini yagmurlu gecirmis bulunuyoruz arilarin durumu iyi polen tasimaktalar dun hava cok guzeldi arilar aksama kadar calisti istirat onemleri son 40-45 gun cunku ocak ayinin ortasina dogru ana ari yumurta atmaya baslayacak ve arilar icin yeni generasyon degisikligi start edecek .

yabani kolza ciceginde ari




19 Kasım 2010 Cuma

ARI - PAPATYA VE BLOGLARIMIZ

Delregi arici arkadaslar arinin papatyaya ugradigi gibi bizde bloglara cok nadir ugrar olduk bunun sebebi bazi nedenler diyebiliriz.
arilarin papatya cicegini hic gezmedigini duyuyordum bazi bloglarda pekte fazla gormemismit ama bazi takiplerden sonra arilarin papatyayi gezdigini gormus oldum .kis uzun bir donem yaz yorucu bir sezon aricilar icin ancak kis doneminde bazi paylasimlar yapma imkani oluyor .
Aslinda blog paylasimlarimiz heycanla suruyor[idi] bazi kendini asmis insanlar bu heycanin tadi tuzu olma hevesinden vazgecmediler ve blog paylasimlarinin tadi tuzu kalmadi, bakin sn.arici arkadaslar kac arici blog paylasimi yapiyor 2010 yilinda oysa 2009 ve evveli herkes paylasim utune paylasim yapiyordu heycanla her aksam eve gelir gelmez bloglari acip okuyor yeni yeni seyler goruyorduk ama bu dir dircilarin dirdirindan atik n.. okuyabiliyoruz ama saglik olsun 2 sene ilerledik aricilikta artik cok olmasin yeter bilgi. biz turk milleti boyle insanlar sayesinde cok kaybetik ama bazilari sohret oldu ve cirkinliklerini mezara goturecekler ya orda cok lazim olacak onlara .
bu yazim iyi niyetli oldugunu anlayanlar benim nekadar hakli oldugumu anlamakta zorluk cekmez ama bazi kisiler kizarak kotulugunu anlayip dogru yola doner insallah .
unutmayalim bir ahmaktan bile alabileecgimiz birsey [ibret] var her blog yazari bizim saglikli aricilik yapabilmemize yardim olur .ama onlara destek verip karsiligini vermek yerine baska seyler yapmamak gerek .
saygi ve selamlarimla