10 Mart 2008 Pazartesi

MART AYINDA ANNA ARI MEMESI OLURMU ??

Bakip bakip hayret etim yani dusundurucu bir olay anna ari var yumurtlamakta kovan 5 cerceve 3 cercevede yavru ve gunluk yumurta var kovan sikistirilmis halde dusundum durdum anna ari iyi hadi degistirmek istiyor cok erken ama yuksukleri'de cercevenin ortasina yapsa degistiriyor diyecem ana kiz ilkbahara girmek istiyor benim icinde bir avantas ama asil dusundurucu bu ya memeler cercevenin kenar'larina yerlestirmis dorusu ne diyecegimi sasirdim daha fazla deneyimli ve boyle bir olay basindan gecmis olan arkadaslarin dusunce ve tegcubelerini almak isterim yazarsaniz sevinirim bakalim .haftaya bakalim artik ne olacak


Dikatli bakarsaniz Karniyol ana ariyi gorursunuz iki meme bu tarafta diger taraftakide yukardaki resimde nediyeyim artik hayirlisi .
Not:20.03.08 bu haftaki kontrolumde analardan biri cikmis arilar tarafindan yumaklanarak oldurulmus vaziyete buldum memelerden birini bozmuslar birdigerinide bozarken baskin yaptim gelismeleri takip ederek not halinde yayinlayacagim saygilarimla.

3 yorum:

Gürbüzarıcılık dedi ki...

Selamlar
Ana arını yedekleyecek diye düşünüyorum. Tabi kovanda yer varsa. Ana arının siperimi bitmek üzere olabilir arılar bunu bilerek bana göre anayı değiştirecekler.
Hayırlı olsun. Bana msn’den ulaşırsan iyi olur.

Ali Türk dedi ki...

Fatih kovanlarda erkek arı varmı,erkek arı yoksa hemen bence memeyi boz.Çünkü yeni anaarı çıktığında kovan rizikoya girecek.Ben ne olacağını merak ediyorum dersen,takip et.Erkek yoksa çıkan anaarı eskiyi öldürme oranı yüksek,eski anaarı ölünce geriye kalanda eşleşemezse anaarı bulacaksın veya kovanı birleştireceksin.Bizim buralarda erkek arı ve pupaları görmeye başladık.Kovan anaarıyı değiştirmeye çalışıyor,bence şimdilik buna musade etme derim.Hayırlı bir sezon dileklerimle.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

SAYIN FATİH BEY
burada memlerden ana arı çıkacak
ve ana arı erkek bulursa çiftleşecek
ve oğul verecek
bulamazsa anayı kesecek
ama mutlaka bulur
sonunda oğul verecek bu kovan
çünkü memler alt kısımda
başarılar