25 Ağustos 2008 Pazartesi

IKINCI FORMIK UYGULAMASI

Gectigimiz pazartesi ilk uygulama bu pazartesi ikinci ugulamayi yaptik
Formik asidi kontrolu salim yapmak icin formik asidi sungere emdirdikten sonra sungerin %90 ini kucuk posetlere koyarak ucununda disarda kalmasini sagladik boylece buharlasma biraz daha zaman kazanacak %85 lik formik asit gecen hafta arilari temizledi ancak ikinci bir uygulama yapip daha emin olmak istedik boylece varroa en dusuk sayiya indirildi gelecek ayin basinda tekrar kontrol edip varrovaya karsi bir uygulama daha gerek olup olmadigina karar verecegiz tabiki formik asitle degil iki formikten sonra baska bir ilac olacak belkide ilkbaharda bursadan getirtigim bayvarol olacak daha uzun sure etkili olmasindan dolayi terci edecem en azindan denemis olacam .....

4 yorum:

Kozlu Ziraat Pazarlama dedi ki...

Merhaba FATİH kardeşim
öncelikle seni tanıdığıma sevindim.Kosovada bir TÜRK kardeşimin güzel bir arıcılık yaptığını bilmem bana son derece büyük bir mutluluk ve gurur verir.
Hava ısısını ayarlamak kaydıyla yapılmasında büyük faydalar olacağına inanıyorum.kolaylıkla ve gelecekte bol bereketli bir arıcılık diliyorum...

Unknown dedi ki...

Fatih kardeşim formik asidi bende ilk defa kullanacağım nasip olursa,uygulamalı paylaşım için teşekküreder kolaylıklar dilerim.

Kozlu Ziraat Pazarlama dedi ki...

Selamunaleyküm FATİH kardeşim
anladığım kadarıyla FIRMİK ASİT mutlaka iyi bir ilaç. Ama arı sayısı fazla olan kişilerde bu uygulama oldukça zor oluyor zannedersem.
Oysaki BAYVAROL 6 haftada arıyı varroadan tamamen temizlemekte vede bala katkısı olmaya çok süper bir ilaç...
Bende tavsiye ediyorum.Dediğin gibi özellikle ilkbaharda bal öncesi mutlaka kullan derim...
TÜRKİYE'den KOSAVA'ya sevgi ve selamlar...

Unknown dedi ki...

Ramazan Bayramınız mübarek olsun.
Mehmet Yüksel